Només s’acceptaran devolucions de mercaderia durant els 15 dies posteriors a la seva recepció.

En el cas que NEXTEC ho creu procedent, se li recollirà el producte al seu domicili sense cost addicional per al client. En aquest cas NEXTEC es posarà en contacte amb el client per indicar-li com es procedirà. NEXTEC no abonarà al client les despeses d’enviament de material defectuós que unilateralment el client envii sense autorització prèvia.

En el cas de devolució per material defectuós causa d’una fallada de fabricació NEXTEC reemplaçarà el material per un de nou o per un altre de la mateixa categoria. En cap cas es procedirà a la devolució de l’import abonat pel client, sinó que s’emetrà un abonament vàlid per pròximes compres.

En el cas de devolució per material defectuós causa d’un error en l’ús NEXTEC d’informar el client el motiu pel qual no procedeix a la reclamació, per escrit i remetent de nou el producte defectuós (en el cas que s’hagi realitzat la recollida ).

En cas de devolució a causa d’un error per part del client, aquest ha de remetre la mercaderia a ports pagats a l’adreça que se li indiqui en l’autorització. NEXTEC es el reemplaçarà segons condicions de l’apartat termini d’expedició de comandes sense cap tipus de despesa addicional.
En cap cas es procedirà a la devolució de l’import abonat pel client, sinó que es procedirà a realitzar un abonament vàlid per pròximes compres.
En cas d’error en l’enviament per part de NEXTEC, aquesta ho recollirà i reenviarà el producte correcte sense cost addicional per al client.

COM FER LA DEVOLUCIÓ

Per tornar un article has accedir al teu compte d’usuari, fer click sobre la comanda i sol.licitar el reemborsament de la comanda (botó vermell).

Un cop rellenat el motiu de la devolució. Rebràs un correu electrònic amb les indicacions de com procedir.

Si un article retornat no compleix aquests requisits, no et reintegrarem el seu preu. L’article et serà retornat i les despeses aniran al teu càrrec.

Menú